Pari vuotta sitten kokoonnuimme "solakoitumisen semppiryhmän" kanssa pohtimaan treeniä ja ravintoa kerran viikossa Herajärven koululle. Ruokapäiväkirjat katsastettiin viikottain, erilaisia keinoja käytiin läpi ja menestystarinoista messuttiin.

Perusasioissa painonhallinta toimii edelleen samalla tavalla kuin tuolloin. Paino ja treeni pysyy hanskassa entisenlaisilla keinoilla. Kaivan tähän pienen vinkin solakoitumisen semppiryhmän kaavioista.

Asia mitä todella haluaa, minkä vuoksi on valmis ponnistelemaan ja näkemään vaivaa..Unelma. Se voi olla toimiva, solakka, treenattu, terve ja helposti liikkuva kroppa. Tämän unelman toteuttamiseen tarvitaan päätöstä ja tietoa. Sille on ensin löydettävä syy ja peruste. Hyväksyntä. Painonhallinta, painon pudottaminen ja kevyt olo on sopiva, toteutettava unelma, koska:

  • Sen toteuttaminen on mahdollista

  • Sen toteuttaminen on monella saralla palkitsevaa

  • Sen toteuttaminen auttaa ylläpitämään terveyttä ja toimintakykyä

  • Sen toteuttaminen auttaa ehkäisemään sairauksia

  • Terveelliset elämäntavat ruokkivat toisiaan ja hyvinvointi lisääntyy aina vaan

Monen eri alan oppaassa neuvotaan tämä sama: Kun haluat saada jotain, OPETTELE LUOPUMAAN. Tavoitteen voi saavuttaa ja unelman toteuttaa, mutta se voi olla helpompaa, kun ensin opettelee luopumaan.

  • Listaa 20 elämääsi kuuluvaa asiaa (syömiseen, ruokailuun aiemmin kuulunutta asiaa) joista voisit luopua

  • Listaa sitten ruokailuun liittyvät asiat, joista et ole valmis luopumaan mistään hinnasta.

  • Kirjoita jokaisen asian kohdalle syy, miksi et voisi elää ilman sitä

  • Mieti ovatko syyt todellisia, mistä ne kumpuavat ja kuinka vahvoja ne oikeasti ovat

Kun lista on valmiina, voi helposti tarkastella, mitä käytännön toimia painonsa kanssa todellisuudessa kykenee tekemään. Voi ilmetä, että sinä kykenet luopumaan kaikista vanhoista tavoista ja asioista. Ne eivät ole niin merkittäviä, että haluaisit pitää yhdestäkään niistä kiinni. Olet niitä ihmisiä, jotka kykenevät kerralla täydelliseen ruokaremonttiin!

Tai ehkä kotona vietetty lauantainen elokuvailta karkkipussin kera on niin vahvasti mielihyvää tuottava, ettet voisi vaihtaa sitä mihinkään. Tosin aina löytyy jotain parempaa, kun vaan osaa etsiä. Yleensä vanhasta toimintamallista luopuminen onnistuu, kun tiedostaa, että uusi, parempi toimintamalli on VIELÄ ENEMMÄN aistinautintoihin vaikuttava, kuin se mihin on tottunut.

Karkit, elokuva ja ehkä läheisyys...makuaisti, näköaisti, tunne-elämykset...Onhan siinä aika kova lataus. Jos tuosta joutuisi luopumaan, niin pitäisi saada jotain TODELLA HYVÄÄ tilalle. Mutta se on mahdollista.

Jos uskaltautuu rikkomaan omia tapojaan, toimintamallejaan ja ehkä banaalejakin askareitaan, voi saada tilalle niin riemukasta ilotulitusta, että on valmis heittämään elokuvat ja karkkipussit samantien kaapin perukoille. Se lauantain elokuvailta karkkipussin kanssa ei tunnu enää merkittävältä lainkaan. Tilalla onkin jotain niin kutkuttavaa, ihanaa ja hykerryttävää, ettei meinaa turkissaan pysyä. Silloin vanhoista tavoista on tosi helppo luopua, kun järjestää itselleen VIELÄ PAREMPIA, UUSIA TAPOJA!

Kun ollaan tiedostettu ne asiat, mistä pystytään luopumaan ja toisaalta ne, mistä ei vaan suostuta päästämään irti, on helppo rakentaa paperille aikajana ja hahmotella koko unelman toteuttaminen siihen janalle käytännön tehtäviksi. Laaditaan aikataulu siten, että voidaan ryhtyä johonkin tehtävään heti.Toinen, ei niin järkevä, mutta toimiva ja palkitseva painonhallintaan liittyvä kikka, erittäin harvoin käytettynä on toisenlainen luopuminen:

  • Luovu kaikesta syömisestä päiväksi! Ja korvaa ateriat terveellisellä, lääkärien tutkimalla ja turvalliseksi luokittelemalla nutrilet-ateriakokonaisuudella(www.nutrilett.fi/ )

Maistuu melko vastenmieliselle. Ei oikein pidä nälkää, vaikka niin lupaakin....mutta silti. Se pitää elimistön kunnossa ja käynnissä..ja aivot hereillä. Keho toimii ja jaksaa. Ja jo yhden päivän ”luopumisen” jälkeen olon on loistava, kun sitten taas seuraavana päivänä ”saa syödä” KUNNOLLA.

Sitä osaa olla tyytyävinen ja kiitollinen ravinteikkaasta ateriasta, mantelileivistä, kananmunista, kebabista, salaateista, hedelmistä, rahkasta, kalasta, kaaleista ja sipuleista...

Eli jos painonhallinta kyrsii ja tuntuu jatkuvasti tylsältä puurtamiselta...ja varsinkin, jos alati ja herkeämättä tekee mieli herkkua ja houkutusta, niin ”kurita” itseäsi ja LUOVU päiväksi kaikesta! Seuraavana päivänä sitä onkin todella iloinen ja kiitollinen loistavasta maku- ja ravintoharmoniasta, mitä sitä saakaan syödä! Herkkää!!!