"..koska ruoka oli siihen aikaan alkanut stressata ja huolestuttaa minua"
Näin kertoo Sanna Fitfarmin(http://www.fitfarm.fi/sannan_tarina?parent=onnistujat
)
onnistujien tarinassaan.(Kannattaa lukea! Perin järeä muutos ja edustava tulos)

"STRESSATA JA HUOLESTUTTAA".
Jos ulkonäkö, liikapaino tai ruokailutavat STRESSAAVAT JA HUOLESTUTTAVAT on aika ja syy tehdä asialle jotain. Ruoka on polttoaine ja nautinto. Ruokatalo Atria(http://www.atria.fi/Sivut/default.aspx) kiteyttää hyvän ruoan paremmaksi mieleksi!!!!! Ja jos tässä elämässä jotain pientäkään järjen hiventä on, niin sen tulisi olla se parempi mieli.  Sitä kohti!!! Sitä kohti mennään hyvällä ruokailulla ja sopivalla liikunnalla.

Mutta miten ne ruokavalinnat saa pidettyä hyvinä, terveellisinä ja herkullisina, helppoina, nopeina ja ei stressaannuttavina? Ylläpidolla. Moni kaipaa henkilökohtaista sparraajaa ja potkijaa. "Kun joku käskisi, sanoisi, neuvoisi, patistaisi..." 
Mutta on siitä keskusteltu.. Oikeasti se ruokailun ja painon ym. terveellisyyden avainsana on MINÄ ITSE, MINUN PÄÄTÖS.  Osaamista ja tietoa löytyy varmasti nykyihmisillä ihan kaikilta, mutta käytäntöön laittaminen on mutkikkaampaa. Ja varsinkin sen innostuksen säilyttäminen. Halua pitää ruokailutavat terveellisinä ja rakentavina on, mutta kiireessä, stressissä, surussa, apatiassa ja välinpitämättömyydessä sitä vaan heittää asiat retuperälle ja "antaapa vuan olla...mennään pullasiivulla ja kahvikupposella tämä päivä..."


Ylläpito auttaa. Silloin kun on innostus päällä, pystyy rakentamaan selkärangan, joka toimii myös niinä heikompina ja välinpitämättömämpinä päivinä. Vaikka terveellinen ruokavalio ei jaksaisikaan aina napata,niin vastaus löytyy piintyneestä tavasta. Kun on opettanut itsensä ylläpitämään hyviä valintoja tulee tehtyä sitä sitten luonnostaan myöskin välinpitämättömänä päivänä.

(Onnistumiskertomuksia..ennen....nyt...)


Itse ilahdun aina onnistumiskertomuksista!!!! Huikeita ihmisiä, jotka ovat laittaneet elämänsä ja ruokailutapansa hienoon kuosiin ja viihtyvät kehossaan. Oman innostumisen voi taata ottamalla  iltalukemiseksi tai vaikka päivän sanomalehden jälkeen jonkin onnistumistarinan. Fitfarmin(http://www.fitfarm.fi/home)sivuilta löytyy makeita tarinoita kuvien kera. Hienoja onnistumisia!
Kun katselee kuvia ja lukee kertomukset, niin huomaa, että tekosyytä ovat tekosyitä ja tekeminen tuo tuloksia. Mimmit ovat hakeneet perusasioihin potkua ja sitten TARTTUNEET TOIMEEN.  Onnistumisen yksi avain on siis mielestäni motivointi ja

  • MENESTYSTARINOIDEN LUKEMINEN
Jos mielessä käy ajatus, että koko ruokailu ja ulkonäkö on niin pinnallista ja turhaa...niin sitten. Sitten ei tietystikään kannata lähteä muuttamaan mitään. On vain tyytyväinen omaan oloonsa.
Jos taas  olo ei tunnu hyvältä, mutta  jotenkin "hävettää" ottaa ulkonäkö ja paino keskeiseksi työstämisen kohteeksi, sen pinnallisuuden vuoksi, niin turha itsensä soimaaminen laskiämpäriin! Onhan se tietysti lähtökohtaisesti hienoa olla huolissaan nälänhädästä ja ydinaseista,  Pohjois-Korean hallinnon demokratiasta sekä suomen kodittomista, hyötyeläinten kohtelusta, kiusaamisesta kouluissa ja työyhteisöissä, mutta mikään näistä ei sulkeudu pois vaikka pitäisikin aktiivisesti huolta omasta terveydestään ja hyvinvoinnistaan. Koko maailman pelastaminen kaikesta vääryydestä onnistuu helpommin, jos sen aloittaa yksilöstä itsestään. Joten itsestään huolehtiminen on sallittua ja suotavaa. Eikä se sulje pois välittämistä myös ympäröivästä maailmasta. Pikemminkin edesauttaa omaa virkeyttä ja intoa tarttua myös muihin itseä kiinnostaviin asioihin. Joten
 
  • OMAN HYVINVOINNIN ARVOSTAMINEN
on yksi avaintekijä hyvien ruokailutottumusten ylläpidossa.


Sitten muihin askeleisiin. Pää on välillä hankala hallittava ruokailun suhteen, mutta nyt tarrataan pään ulkopuolisiin asioihin. Niihin helppoihin, joita voi ottaa pullosta, purkista ja pussista.

Jos tahtoo pudottaa painoa ja voida hyvin on yksi avaintekijä vatsahappotaso. Monella ihmisellä voi olla todella hyvät ruokavalinnat ja ok rytmi syömisessä ja treenaamisessa, mutta silti vireystaso ei ole huipussaan, eikä laihduttaminen onnistu. Paino junnaa paikallaan tai rasvaa tuntuu kertyvän, vaikka liikuntaa piisaa ja ruokailutavat ovat rakentavia.  Vitamiint eivät imeydy, eikä aineenvaihdunta toimi. Siksi palaamme taas perusasioihin! 
Jos jokin on helppo ja nasakka keino, niin Molkosan.

Molkosan tavaksi ja yksi pikku ele oman terveyden eteen on tehty. Pieni ja vaivaton keino,monipuoliset vaikutukset. (http://www.verkkoapteekki.fi/product_info.php/products_id/785)

(http://www.terveydenhoitouutiset.fi/thu1099/4.htm)

Hyvät ja nopeat , rakentavat ruokavalinnat tavaksi.
Muutama mielestäni OIVALLINEN JA HERKULLINEN TUOTE:

PELLETOMAATIT!!!!! Miniluumutomaatit ovat niin herkullisia ja makeita, että korvaavat vaikka karkkeja!!!! Älyttömän herkullisia.


100% TAIKARUIS-LEIVÄT!!! Lestyruisjauhosta valmistettu. (karkea osa sihdattu pois). Herkullinen "pullamössökansan" huttuleivältä vaikuttava maukas ihanuus!!!! Mutta tosiaan puhtaasti  RUKIINEN!!!!! Äitini käyttää "paahtamiseen" vohvelirautaa ja pakko myöntää, että silloin lopputulos on  vielä parempaa, kuin paahtimella !!!!!!!! Kannattaa kokeilla!!!!!

Nykyisin käytän saman sarjan "kaurapalan näköistä" TÄYSJYVÄRUISPALALEIPÄÄ. Että on hyvää ja pehmeää..ja paahdettuna mehevää ja rapsakkaa!

Ja välipalaherkkuna & iltapalaherkkuna & kahviherkkuna toimii huikean herkullinen proteiinirahkarae Valiolta.


Niin niin. Voi toki itse ostaa maustamattoman rahkan, laittaa sekaan raejuustoa ja marjoja. Sokeria. Mutta tässä ne on optimisti ...ei liian makeaa ja on helppoa.

Ylläpitoa lukemalla, katselemalla, juttelemalla. Uskoa itseen ja siihen, että on ihan oikein huolehtia omasta hyvinvoinnista. Hyviä valintoja ruokakaupassa. Siitä se lähtee ja sillä se jatkuu.