Kahdeksas viikko dieetillä käynnistyisi, mutta jätän dieetin nyt tähän. Paino on tasan 60 kg ja se on minun pituiselle sellainen paino, mikä itselle tuntuu nyt sopivalta, jonka alle en taida haluta. Liekkö sitten merkittäviä muutoksia, vaikka puolikiloa-kilon vielä pudottaisi, mutta en lähde kokeilemaan.
LOPPUTULEMA VKO.11

 • Paino kg: 60
 • Vyötärö cm 68
 • Lantio cm 81
 • Reisi cm 53
 • Hauis cm: 28.5
 • Painoindeksi: 20,3

LÄHTÖMITAT VKO.4
 • Painon kg: 63
 • Vyötärö cm: 71
 • Lantio cm: 83
 • Reisi cm: 53
 • Hauis cm: 28,5 (pullistettuna)
 • Painoindeksi: 21,3

Dieetin riemuksi voi laskea säännöllisyyden ja helppouden. Kun ei ole liikaa vaihtoehtoja mistä valita, niin on näppärä ottaa aina tuttua ja hyvää. Ei myöskään tule vaihtoehdoksi haahuilla ruokakaapille silloin, kun on ”tunnepohjaista syömishalua”..eli väsymystä, kiirettä, kireyttä, riemua, juhlaa, rentoutumisen hakemista tai ”vapaa ilta” vaikka elokuvan merkeissä. Dieetillä on helppoa. Mutta kyllä välillä tuli tavattoman heikkokin olo..toisaalta myös välillä tavattoman jaksava. Ja luonteen heikkouskin nosti päätään tuon tuostakin..melko korkealle vielä! Tahdonvoimaa piti hakemalla hakea. Treenibuusteri ja lisäporteiinit olivat ehdoton edellytys onnistumiselle. Monta kertaa ennen treeniä ja treenin jälkeen oli tyhjä ja heikko olo, mutta proteiinijuomalla asia korjaantui. Aion jatkaa samalla tavalla, mutta hyviä valintoja ruokalistalle lisäillen. Tämä oli hyvä ihmiskoe. Nyt tartutaan treeniin erityisellä innolla, kun voi tankata jo vähän reilummin!

(Hietaman koulu 11.4.2012, Työntö 4,12 min.)

Tapasin Pessi Peuran( http://www.blogger.com/profile/04176248151382223722) Saarijärvellä, Omega-3 kapseleiden merkeissä. Terveellisistä ruokavalinnoista jutustellessamme Pessi näytti kuvan edellisen illan illallisestaan. Herkullista: Melkein kypsäksi paistettua paistijauhelihaa + 2 raakaa kananmunaa. Puolikypsän ja raakuuden puolustus: Mineraalit, vitamiinit ja rasvojen laatu säilyvät parempina kypsentämättömässä ruoassa.
En ole lähtenyt tätä vielä itse testaamaan, mutta lapsilleni syötän kyllä raakoja kananmunia....mokkapalataikinakulhoa kaavittaessa, taikinassa...

Kaalit, nuo ihanat herkut!!!! Parsa-, kukka- ja valkokaali. Niistä tykkään ja niistä tykkään tehdä ruokaa. Joka ateriasta tulee mielestäni juhla-ateria, oikea ravintolatason gourmet ateria, kun lisäkkeenä on höyrytettyä tahikka keitettyä parsa- tai kukkakaalia. Maun lisäksi kaalien sisältämät ravintoaineet puoltavat niiden paikkaa ruokapöydässä!! Parsakaali sisältää useita ravintoaineita, kuten mm. A- ja C-vitamiineja, foolihappoja, flavonoideja, kaliumia ja ravintokuituja. Parsakaali on myös kevyt ruoka-aine, sisältäen vain n. 24 kcal / 100 g.

Parsakaalin sanotaan olevan myös erittäin terveysvaikutteinen ruoka-aine ja sillä on oma portaali myös internetin maailmassa.(http://www.parsakaali.fi/terveys.html )Parsakaalin kerrotaan ehkäisevän syöpää ja sydäninfarkteja. Sillä on myös hoitovaikutuksia mm. parkinsonin taudissa.

Mutta maku on se ihanin asia, joka minua parsakaalissa ja ylipäätään kaaleissa viehättää. Ja nyt puhun nimenomaan kasviksista, en ihmisheimosta. Kevyesti keitetyt kaalit, paistetut jauhelihat, sipulit, flora, aura ja mozzarellaa. Sitten uuniin hetkeksi.

Kokeilin myös piimä-rahka-marjapirtelöä, jonka ohjeisti videoklipissä Mika Nyyssölä. Stevia, mitä tämän mössön makeutukseen käytin,on päivittäistavarakaupasta ostettua Hermesetaksen tuotetta, joten sen aitoudesta en pysty sanomaan mitään. Pirtelö oli kuitenkin tavattoman ihana herkku!!Dieetin tuloksena voi sanoa, että paino putoaa, kun harrastaa aktiivisesti liikuntaa ja syö aitoja ruoka-aineita sopivat annoskoot muistaen, vältellen pitkälle jalostettuja ja prosessoituja tuotteita. Näitä samoja tuotteita nauttimalla pystyy pitämään itsensä terveenä ja jaksavana arjessa ja kovissakin treeneissä.

Aion keskittyä pilkkomaan sipulia ja valkosipulia paistijauhelihan, kanan, kalan ja kasvisten joukkoon. Herkuttelemalla rahkalla ja marjoilla & ananaksella. Pureksimalla porkkanoita ja juomalla riittävästi vettä.


ProBody lehden (http://www.probody.fi/ )artikkelissa Jan Verho (http://www.terveyssatama.fi/Terveyssatama/default.html) kertoo hyvien hiilihydraattien kierrättämisestä ja valinnoista lihaskasvun kannalta. Nesteen riittävä nauttiminen pompsahtaa tuostakin tekstistä esiin, vaikka koko artikkeli sisältää hyvin paljon mielenkiintoista asiaa.

Erityisen tärkeää on nauttia riittävästi nesteitä. Kuivat lihakset eivät kasva. Hyviä ruokajuomia ovat vesi ja maito. Aamulla myös lasi täysmehua menettelee. Kahvin juonnissa ei kannata mennä äärimmäisyyksiin, vaikka nykytiedon mukaan kahvi onkin todennäköisesti terveydelle hyödyllinen juoma.” (ProBody s.58/ Jan Verho)

Kippis!