Ensimmäinen viikko dieetistä on kulunut. Olo on ollut loistava ja treenaaminen sujunut hyvin. Tuolla energiamäärällä on jaksanut ihan normaalisti, jopa paremmin, kuin tavallisella ruokavaliolla, joka muuten on ollut hyvin pitkälti samansuuntainen, mutta sisältänyt jonkin verran enemmän huttua esim. pastan muodossa, wokkien seassa.

Mielitekoja? Aterioiden sisältämä proteiini ja tasaisena pidetyt ateriavälit ovat pitäneet nälkää loistavasti, joten ylimääräisiä houkutuksia vastaan ei ole tarvinnut taistella. Ei siis juurikaan.

Yksi kerta viikkoon kuitenkin mahtui, jolloin jouduin hieman raskain sydämin luopumaan totutusta tavasta. Tein mutakakkua. Voin, sokerin ja sulan suklaan & munien vaahdottamisen jälkeen oli tuskaa upottaa vatkaimet ja taikinakulho saippuaveteen. Nuoleminen ja imeminen,pitkään ja hartaasti olisi ollut se luonnollisempi vaihtoehto. Mutta sille toiminnalle on toisaalta paljon parempikin paikka ja aika, josta ei tarvitse koskaan kieltäytyä

.

Treenissä ja treenin jälkeen käytän Stevialla (www.stevia.fi/) makeutettua Self omninutritionin (www.self.nu/produkter/mwa-med-stevia) proteiinijauhetta. Treeniä ennen juon Äänesudun Kuntokeskuksesta (www.aaneseudunkuntokeskus.fi/) ostettua treenibuusteria, Shockia.(www.musclechallenge.fi/workout-shock/)

Aiemmin en uskonut mokomiin jauheisiin yhtään. Saatoin joskus innostua kausiluontoisesti käyttämään proteiinia, mutta sitten taas viikon-kahden kuluttua luovuin ajatuksesta ja tavasta. Nyt, kun olen muutaman kuukauden käyttänyt aktiivisesti joka treenissä ja palautukseen tuota proteiinijauhetta, olen vakuuttunut sen tehosta. Se imeytyy nopeasti ja treenin aiheuttaman rasituksen lihaksia purkava tila kääntyy rakentavaksi nopeammin. Palautuminen on helpompaa ja nopeampaa. Uusi treeni on hyvä käynnistää palautuneena. Normaalista ruoasta saa kyllä proteiinia, mutta se imeytyy hitaasti ja korkealaatuista ja ravintorikasta ruokaa tulisi mättää järjetön määrä.

Innostuin myös kokeilemaan treenibuusteria, Shockia. Siihen uskoin vielä vähemmän!! On ihan luonnollista ja järkeen käypää, että hydrolisoitu proteiini jauheena imeytyy nopeammin, kuin täyslihapihvi ja pavut ja siis toimii. Proteiinijauheessa on elimistön tarvitsemat rakennusaineet näppärästi koossa...Mutta että joku buusteri!!?!?!?! Kofeiinia, karnitiinia, tyrosiinia ja leusiinia, eli aminohappoa. No joo..ehkä kuppi kahvia ajaa saman asian?

Ei aja. Shockin maku on jo niin ärhäkkä, että pelkkä lumevaikutus tehostaa treeniä! Ihmisen psyyke kun on niin selittämättömän tiukka pakkaus, että se saa aikaan vaikka syöpää, sydänsairauksia ja keuhkoveritulppia...niin miksei sitten käytetä sitä psyykeen vahvuutta hyvään...treenistä palautumiseen ja treenin tehostamiseen! Shock toimii ja varmaan toimii moni muukin treenibuusteri. Ainakin uskomuksen kanssa yhdessä. Ihmisen pää tekee ihmeitä!

Se on vähän kuin presidentin vaalit ja homofobia. On monenmoista lyömäasetta ja kummeksuntaa Haaviston (www.pekkahaavisto.net/ ) seksuaalista suuntautumista kohtaan, mutta kuka tietää totuuden Niinistön (www.niinisto.fi/ ) seksuaalisista mieltymyksistä?  Ja kuka ylipäätään haluaa tietää!? Vakuuttaako avioliitto Haukion kanssa homofobiset äänestäjät uskomaan, että Niinistö on umpihetero ja siis kunnon kansalainen. Molemmat kaverit varmasti ajavat omiensa etua vahvasti ammattitaidolla seksuaalisista suuntautumisistaan ja fantasioistaan huolimatta. Ja siitä huolimatta, mitä ulospäin haluavat omista yksityisistä asioistaan ammentaa. Hyviä buustereita molemmat.

Kävin Keski-Pohjanmaalla, Perhossa ( www.perho.com/ ) kahvakuulien kera lauantaina ja varauduin reissuun asianmukaisin eväin. Proteiinia, Shockia, porkkana ja ananasrahkaa. Matkoineen, paikanpäällä roudaamisineen & kuulailuineen koko reissu kesti vajaa viisi tuntia. Treeniporukka oli innostunutta ja kovakuntoista Perholaisväkeä, joten oli mukava vetää itsekin kovaa heidän joukossaan. Kotiin jaksoin hyvin, kaupassakin haahuilin vielä tyttären kanssa kohtuullisen voimissani, paistijauhelihaa & sipulia sain paistettua tortilloja varten(itselle se lihaosuus), mutta sitten. Loppui Shockin vaikutus ja loppui kunto ja loppui vireys ja loppui jaksaminen. Kuukahdin sängylle, ajatuksena lukea hetki..lukemisosuus jäi lyhyeksi, uni voitti..josta sitten Leena Hefner, os. Herppeenluoma (www.mtv3.fi/ohjelmat/sivusto2008.shtml/viihde/putous/ohjelma_hahmot2) sai minut ylös, kun Putous ( www.mtv3.fi/putous/ )starttasi. Mikrounet auttoivat, ilta sujui rattoisasti. Liekö sitten dieetin vai muuten kohtuullisen hyvävauhtisen viikon syytä, mutta aika keppeästi tapahtui tuo kellahtaminen syvään uneen.

Kaikenkaikkiaan viikko oli oikein onnistunut ja antoisa, lipsumisia ei tapahtunut, eikä dieetin puolesta tarvinnut edes taistella. Oli helppo ja mukava olo.

Tuloksia?

Paino: 62 kg.

Eli -1 kg. viime viikosta. Suunta on oikea, vauhti on oikea. Joten tällä viikolla jatketaan samanlaisella tempolla. Mittanauhan ota käyttöön vasta dieettiviikolla nro.4 , jolloin katsotaan tuloksia sentteinä.

Putouksessa Hieno Åhlgren ( www.mtv3.fi/ohjelmat/sivusto2008.shtml/viihde/putous/ohjelma_hahmot2 )antoi hyviä ehtoopuolen fitness vinkkejä, jotka toimivat ihan kaikilla. Laihdutuksessa ihan perusasiana Hienon ohje: Turpa kiinni. Dieetti perustuu tähän väistämättömään tosiasiaan. Syö tietyt ateriat sopivin väliajoin ja muuten turpa kiinni.

No mutta ei se vaan ole niin helppoa? Ei niin. Mitä se sitten tarvitsee, että se turpa pysyy kiinni ja dieetti onnistuu?

Omia keinoja motivaation ja innostuksen ylläpitämiseksi ja löytämiseksi olen luetellut näissä kirjoituksissa pitkiinsä. Kertaan taas muutaman tällä hetkellä sopivimman:

  •  Jos karkkia tai jotain muuta epäsopivaa on tarjolla siinä vaiheessa, kun se suu pitäisi pitää kiinni ajattelen: Minä tiedän miltä tuo maistuu!! Ei minun tarvitse ottaa!

  • Tee. Kupponen kuumaa on aina paikallaan. Hörppiessä kerkeää ajatella, että onko tässä oikeasti nälkä vai tuleeko sitä haluttua vaan...

  • Voisiko sitä halua käyttää jossain muussa ja paljon parempaan

  • Tarkka kellotus: kun ateriavälin pitää kolmessa tunnissa, voi tsekata rauhassa: kappas..puolen tunnin päästä pitää syödä taas kunnon ateria, joten eipä pilata nälkää turhalla hutulla

  • Joku mukava puuha. Syöminen on kyllä yksi isoja, ihania nautintoja, mutta. Vieläkin ihanampia nautintoja voi käyttää tilalla. Ei paljon nälkä tunnu

  • Tuleeko se hyvä olo siitä, että syö sopivasti ja rakentavaa ja hyviä ruoka-aineita vai siitä, että mättää mitä sattuu huttua ja vielä liikaa? Liika ja huttu ei tosiasiassa tunnu hyvältä edes ajatuksena! Voittaja olo hiipii taas kroppaan helposti, kun tietää tehneensä hyviä valintoja itsensä ja kehonsa eduksi!