On asioita, mitkä kolahtavat, napsahtavat, osuvat ja iskevät.

Ruokailun ja painonhallinnan & hyvän olon, treenissä jaksamisen ja omassa elämässä viihtymisen kannalta noita kolahduksia ja napsahduksia on mahtava tuntea.

2013-02-03-5673-normal.jpg

Itselleni kolahti ensin yksi iso ja tärkeä asia, joka johti moneen isoon ja hyvään osumaan. Nautinnollista.

Niistä osumista pari tähän. Siksi, että on niin hullun riemullista oivaltaa. Vaikka nämä olisi sataan kertaan kuullut tai lukenut.


Se ensimmäinen iso asia napsahti kohdalleni kun Pornovartalot -ryhmän ruokavalio toimi omalla kohdallani, mutta luvattoman hitaasti aiempaan nähden.

Jouduin katsomaan asiaa tarkemmin. Pysähtymään ja miettimään. Treeniä kohtuullisen kovallakin teholla 6-7krt./vko. n.2-5 h./pv. Lisäksi paljon kevyttä liikuntaa työn puolesta sekä arkilikkuntaa koiran kanssa. Tarkka ja oikea, proteiinipitoinen ruokavalio, hyvät proteiinit treenissä, vesimäärä, molkosan ym.ym. ym. Kohdallaan. Perusasiat kunnossa.

Mikä siellä sitten jarrutti vauhtia? Päädyin kortisoliin ja näyttää siltä, että päätelmä osui oikeaan. En tuntenut oloani stressaantuneeksi, mutta pysähdyin miettimään että olo voisi kenties olla parempi. Työteho voisi olla tehokkaampi ja tuotteliaampi, olo vitaalisempi.
2013-02-10-5760-normal.jpg
Otin aikaa,  kynän ja vihkon käyttöön. Kolmen kategorian systeemi paljasti ja paransi äkkiä työtehoa ja oloa entistä villimäksi ja paremmaksi. Päätin kirjata KOLME KATEGORIAA ja tarkastella niitä.

Ensimmäinen kategoria oli:
1.ASIAT, MITKÄ SAAVAT MINUT PAHOITTAMAAN MIELENI, HERMOSTUNEEKSI, TURHAUTUMAAN JA TUOVAT  ENEMMÄN HUONOA KUIN HYVÄÄ OLOA.

Lista oli melko lyhyt, mutta erittäin valaiseva.

Toiseen kategoriaan kirjasin:

2.ASIAT MISTÄ MINULLE TULEE HYVÄ, VOIMAANTUNUT JA ONNELLINEN OLO.

Osan näistä parhaista voin kertoa myös tässä: LAPSET, MUSIIKKI, ULKOILMA, TYÖ, KIRJOITTAMINEN, LUKEMINEN, LAULAMINEN, LENKKEILY, LEIPOMINEN, UNI, VALO


Sitten kolmas kategoria:

3. MILLÄ KORJAAN YKKÖSLISTAN ASIAT TOLALLEEN JA MITEN LISÄÄN KAKKOSLISTAN ASIOITA ARKEEN ENTISTÄ ENEMMÄN.JOPA NIIN, ETTÄ YKKÖSLISTAN ASIAT POISTUVAT KOKONAAN.

Yksi ykköslistan asioistani oli KIIRE. Sen korjaaminen kohdallani oli todella yksinkertaista: TEE, LÄHDE AJOISSA!!!!!!!! (tollo!!!!)

Tein korjauksen aamuheräämiseen, lenkille lähtöön, auton pakkaamiseen työvalmiuteen, itseni saamiseen työvalmiuteen sillä, että aikaistin starttiani näihin kaikkiin puolella tunnilla. Ja kas, minulla ei ole enää kiire!

Itse asiassa jokainen haittaava ja minua rasittava asia oli korjattavissa todella pienin keinoin. Ja jokainen korjaus paransi kokonaisvaltaisesti kaikkia listaamiani korjattavia asioita.

2013-02-09-5755-normal.jpg

UNI

Sen korjaaminen hyväksi on helppoa, mutta epämuodikasta. Vaatii hieman viitseliäisyyttä. Kaisa Jaakkolan kirjoissa mainitaan moneen otteeseen, miten ihmiset suostuvat hifistelemään ruokavalion ja treenien kanssa vaikka millaiselle mutkalle, mutta kun pitäisi yksinkertaisesti ja tavallisesti vaan nukkua kunnolla, niin ei suostuta.

Jaakkola korostaa unen merkitystä painonhallinnassa ja pidän aiheesta! Uskon & käytännössä koen asian järkeväksi. Koostin otteita Jaakkolan Hormoonitasapaino-kirjasta unen osalta tähän:

Uni on yksi painonhallinnan työkaluista. Nuku itsesi hoikaksi ja viriiliksi. Univaje tekee meistä lihavia, ja moni laihtuisi pelkästään korjaamalla untaan!!!
Unen hormoonivaikutukset ovat niin voimakkaita, että on turha toive ajatella laihduttamista helposti jos uni on katkonaista tai liian vähäistä. Yhtäjaksoinen syvä uni lisää kasvuhormonin eritystä, millä on suoria vaikutuksia lipolyysiin, eli rasvojen käyttöön energiaksi -suomeksi sanottuna rasvanpoltto tehostuu hyvällä unella!

Uni siis kannattaa korjata. Itse nautin suunnattomasti öistä. Koska nukun syvää ja hyvää unta. Pitkästä aikaa, kuukausiin näen UNIA!!! <3  Odotan öitä, sillä illalla kun rauhoittuu ajatuksineen tiettyihin, valittuihin, hyvää mieltä aiheuttaviin ajatuksiin saa ohjattua sen myös uniin. Näkee mahtavia unia.

Lisää hyviä asioita unesta: Suolisto ja maksa tekevät töitään yöaikaan jos niille annetaan työrauha. miten iso vaikutus kehon koostumukseen ja hyvinvointiin & rasva-aineenvaihduntaan sillä työrauhalla onkaan.

IMG_2485-normal.jpg

MAGNESIUMSITRAATTI

En ole kummoinenkaan vitamiinilisän käyttäjä. Tällä hetkellä käytän ainoastaan D-vitamiinilisää, mutta ehdoton kivennäisaine, jota käytän on MAGNESIUM!!!!!!! Ja ehdoton hivenaine: SINKKI!!!!! Näitä en unohda yhtenäkään iltana. Ja syön Jaakkolan ohjeenmukaisen annostuksen. Niin kauan joka ilta lisätään annostusta, kunnes aamulla tulee kiirus vessaan. Siitä yksi tabletti vähemmäksi, niin annos on oikea. 10 tabl. ei ole mikään HÄMMÄSTYTTÄVÄ asia..vaan karu totuus, jos magnesiumvaje on rankka.

Ruoan tehoviljely ja prosessointi on käytännössä minimoinut ravinnosta saatavan magnesiumin. Ja kun vielä maaperämme on mineraaliköyhää, jossa kasvikset, viljat,hedelmät ja pähkinät kasvavat, niin on luonnollista, ettei ELINTÄRKEÄÄ magnesiumia saada ravinnosta riittävästi.

Googlettamalla magnesiumista tai esim. magnesiumin puutteesta löytää hirveän määrän hyviä asioita, mitä magnesium keholle tekee. Miten keho TARVITSEE magnesiumia!!!

Itse vaihdoin magnesiumpurkillisen loputtua merkkiä ja epähuomiossa ostin  magnesiumsitraatin sijasta magnesiumoksidia, jonka vaikutus on tutkijoiden mukaan yhtä kehno kuin placebo-tablettien.  Kun huomasin erheeni(olossani ensin ja sitten tartuin purkkiin ja luin, notta mitäs se tämä olikaan) vaihdoin magnesiumsitraattiin ja kyllä! Toimii.


Jaakkolan Hormoonitasapainokirja s.266-270 on ihanaa luettavaa. Suosittelen.


Pikku knoppi tähän väliin herättämään unesta!! ??!?!
:  "UNIVAJEESSA SYÖT 550 kaloria ENEMMÄN"

Magnesium. Mitä kaikkea se tekee? Mihin sitä tarvitaaan? Miksi? HULLUN PALJON HUIKEAN HYVIÄ VAIKUTUKSIA. Niistä kannattaa lukea, mutta tässä pikainen lista:

  • Rauhoittaa unta
  • Rauhoittaa sympaattista hermostoa
  • "Puhdistaa" elimistöstä kortisolia
  • Parantaa vireystilaa
  • Parantaa lihasten toimintaa
  • Vähentää lihaskramppeja
  • Virkistää muistia
  • Parantaa insuliiniherkkyyttä
  • Vähentää matala-asteista tulehdusta
  • Parantaa suorituskykyä
  • Vilkastuttaa suoliston toimintaa

IMG_2412-normal.jpg

MAKEANHIMOSTA

Miksi makeanhimo iskee väsyneenä tai stressaantuneena? On helppo ajatella se luonteen heikkoudeksi. Jaakkola selittää tämän biologisena ilmiönä. No eikös sitten voida "luovuttaa" ja ajatella, että OLKOON!!! En siis voi muuta kuin syödä makeaa, koska keho VAATII SITÄ biologisesti. Tarvitsee sitä käyttöönsä.

Tai sitten voidaan järjestellä elämä esim. aluksi tilittelemälläni systeemillä siten, että stressin saa vain hyötykäyttöön, motivaattoriksi, eli sopivalle tasolle, mutta ei rasitteeksi. Voimme tukea biologiaamme pois makeanhimosta. Tähän on vaikka mitä keinoja ja Kaisa Jaakkolan kirja on niitä pullollaan!!!!


Mikä se biologinen selitys makeanhimolle sitten on? Oiottu ja lyhyt  selitys:

Stressaantuneena kehon kortisolihormoonitaso nousee korkeaksi. Insuliini taas on hormooni, joka laskee kortisolitasoa. Keho pyrkii aina tasapainoon. Siispä stressissä, ,korkealla kortisolilla varustettu keho alkaa hinkua makeaa, jotta se saisi insuliinin purskamaan elimistöön kortisolin laskua varten.(Insuliini kun tasoittaa myös verensokeria) Stressattu kortisolikeho kaipaa makeaa, koska makean aiheuttama insuliinilisä laskee kortisolitasoa.

Magnesiumia käyhtetään elimistössä myös kortisolin puhdistukseen, joten magnesiumin käyttö kaiken muun hyvän lisäksi VÄHENTÄÄ STRESSIÄ, KORTISOLIA JA MAKEANHIMOA!!!!!!

Miten nämä liittyvät siis toisiinsa. Magnesiuma parantaa unta ja hyvä uni parantaa rasva-aineenvaihduntaa ja elimistön hyvinvointia. Magnesium ja uni ovat ihmiselle hyväksi, oli kehon koostumus tällä hetkellä mikä tahansa. Joka tapauksessa näillä kahdella asialla kehon koostumusta ja oloa voidaan helpoin keinoin parantaa hyvin terveeseen suuntaan.

Suosittelen tänään painonhallinnasta kiinnostuneille  myös tätä artikkelia magnesiumin välttämättömyydestä: http://www.magneettimedia.com/?p=9492